Indoor cycling

Mi az Indoor Cycling?

Az indoor cycling zenés, teremben végezhető, csoportos kerékpáros edzésprogram, mely fejleszti az állóképességet, mentálisan feltölt, és segít az ideális testsúly elérésében, mivel aerob jellegű mozgásforma.

Az óra során mindenki a saját fittségi állapotának megfelelő ellenállással, intenzitással tud dolgozni.

Alacsony az ütközésfoka ennek a mozgástípusnak, így remekül kiegészítheti a sok ütközéssel járó (így az ízületeket megterhelő) – például futó – edzéseket, illetve kisebb ízületi problémákkal küzdők is végezhetik.

indoor cycling

Indoor cycling a LOFT Body Stúdióban

Az indoor cycling hatásai:

✅Javítja a kalória felhasználást
✅Fokozza az anyagcserét.
✅Jelentősen javítja a vérkeringést, miközben csökkenti a szívinfarktus, stroke, magas vérnyomás kialakulását.
✅Erősíti a lábizmokat és az inakat, miközben a lehető legkevésbé terheli a térdet és a bokát.
✅Nagymértékben fejleszti állóképességünket és tüdőkapacitást.
✅A mozgás közben fellépő erőteljes izzadás segíti a szervezet méregtelenítési folyamatait.
✅A tekerés feloldja a felgyülemlett stresszt és feszültséget, ráadásul jókedvet okoz.

Fontos fogalom: az ellenállás

Ha próbáltad már a beltéri tekerést tapasztalhattad, hogy gyors pedálfordulathoz csak kevesebb ellenállást, míg alacsony pedálfordulatú szakaszon magas ellenállást kell beállítanod hogy ne pörögjön gyorsan a lábad alatt a pedál. Ha túl kevés az ellenállásod előfordul, hogy nem te tekered a bringát, hanem a lendkerék fix hajtása viszi előre a lábadat, ami mindamellett hogy nincs értelme, még veszélyes is lehet.

Van célja a rövidebb ideig végzett alacsonyabb ellenású tempósabb fordulatszámú tekerésnek is, ahol fontos hogy olyankor se legyen teljesen letekerve az ellenállás, de hosszú távon csak az alacsonyabb fordulatszámú magas ellenállású ekerés mellett lehet fejlődni!

Röviden tömören így foglalható össze: többet ér alacsonyabb pedálfordulaton nagyobb ellenállással tekerni, mint kisebb ellenállás mellet “pörgetni a pedálokat”.