Indoor cycling

Mi az Indoor Cycling?

Az indoor cycling zenés, teremben végezhető, csoportos kerékpáros edzésprogram, mely fejleszti az állóképességet, mentálisan feltölt, és segít az ideális testsúly elérésében, mivel aerob jellegű mozgásforma.

Az óra során mindenki a saját fittségi állapotának megfelelő ellenállással, intenzitással tud dolgozni.

Alacsony az ütközésfoka ennek a mozgástípusnak, így remekül kiegészítheti a sok ütközéssel járó (így az ízületeket megterhelő) – például futó – edzéseket, illetve kisebb ízületi problémákkal küzdők is végezhetik.

Kisterem - indoor cycling

ÚJ LOFT Body Stúdió: Kisterem

Az indoor cycling hatásai:

✅Javítja a kalória felhasználást
✅Fokozza az anyagcserét.
✅Jelentősen javítja a vérkeringést, miközben csökkenti a szívinfarktus, stroke, magas vérnyomás kialakulását.
✅Erősíti a lábizmokat és az inakat, miközben a lehető legkevésbé terheli a térdet és a bokát.
✅Nagymértékben fejleszti állóképességünket és tüdőkapacitást.
✅A mozgás közben fellépő erőteljes izzadás segíti a szervezet méregtelenítési folyamatait.
✅A tekerés feloldja a felgyülemlett stresszt és feszültséget, ráadásul jókedvet okoz.

Indoor Cycling PULZUSKONTROLL (PC)

Indoor Cycling edzéseink egy részét ún. PULZUSKONTROLL-os edzésmódszerrel tartjuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az órarendben PC (=pulzuskontroll) jelölést viselő órákon minden résztvevő részére biztosítunk egy professzionális pulzusmérő eszközt (Polar mellkasjeladó), mely segítségével az edzés teljes ideje alatt az edző által folyamatosan kontrollált és egyéni célzónában tartott pulzus mellett sportolhat a vendég. A speciális eszközigény és a személyre szabható edzésmód miatt a Pulzuskontrollos órák díja eltér a normál óradíjaktól (400 Ft különbség lásd továbbiakban: árlista.

A csütörtök 17:15-kor kezdődő Indoor Cycling PC edzés a LIGHT elnevezést viseli: ide várunk szeretett minden olyan vendégünket, akik vagy a jelentősebb súlytöbbletük miatt kizárólag könnyebb terhelés mellett tekerhetnek, vagy egy esetleges sérülésből felépülve hosszabb kihagyás után térnének vissza a fokozatos terheléshez, idősebb korúak vagy más egészségügyi probléma (pl. szív és érrendszeri betegségek) miatt csak mérsékelten terhelhetőek.

További információ a Pulzuskontroll-os edzésekről ->