Ép testben ép lélek, de hogyan? – Egészségfejlesztő workshop a tartós életmódváltáshoz

Új év, új fogadalmak: egészségesebben élek, lefogyok, többet mozgok, szánok időt magamra, kipróbálok új mozgásformákat, megreformálom az étkezésem, szánok időt a pihenésre…. évről évre visszatérő újévi fogadalmaink ezek, melyek megvalósításának mindig nagy lendülettel állunk neki, de sajnos csak kevesünknek sikerül hosszú távon is tartani ezeket az elképzeléseket.

Hogy hol hibázzuk el? Legtöbbször azzal, hogy bármilyen lelkesek és elszántak vagyunk is, nem tervezzük meg részleteiben, hogy miképp is fog menni a változtatás a mindennapokban. Kevés és gyakran hibás információk birtokában vagy elérhetetlen célokat tűzünk ki, vagy a nagy információáradatban egyszerűen már az elején elveszünk az egymásnak sokszor ellentmondó életmódvezetési irányzatok kuszaságában.

Akkor hogy csináljuk jól? Ebbe szeretnék segíteni Nektek szakértői csapatunkkal közösen a 2023. február 04-én szombaton tartandó egész napos egészségfejlesztő workshopunkon!

Pontosan miről is lesz szó?

A nap folyamán a hosszú távon fenntartható egészséges életmód 3 alappilléréről lesz szó (táplálkozás, testmozgás, lelki egyensúly), mindegyik területről szakmailag felkészült és a gyakorlatban is jártas szakemberek fognak előadást tartani. Az előadások 45-50 percesek lesznek, kizárólag a valós életben felhasználható releváns információk és gyakorlati tanácsok fognak elhangozni, így érdemes lesz jegyzetelni (íróeszközöket minden résztvevőnek biztosítunk egy kis programfüzet formájában). Az előadások mindegyike közérthető és gyakorlatias lesz, egyetlen célt szolgál: a részvevők olyan hasznos tudás birtokában távozzanak, mellyel bátran belevághatnak az életmódváltásba! Ha nem kapnátok választ valamely felmerülő kérdésetekre, úgy az előadások végén 30-35 perces interaktív kérdezz-feleleket tartunk, így érdemes már előre készülnötök a számotokra fontos kérdésekkel.

Az előadások közötti 15 perces szünetekben egy kis snack asztal vár Benneteket, ahol az egészséges étrendhez igazodó finomságokat kóstolhattok majd, valamint feltöltődésképp Panarom illóolajokat szagolgattattok, segítve ezzel a mentális felfrissülést a következő előadásra. A nap végét egy levezető, kímélő tornával és relaxációval zárjuk, hogy átmozgassuk magunk az egész napos fejtágítás után 😊 

És még egy extra: a résztvevők ajándék testössztétel mérésen vehetnek részt, mely a program szüneteiben vagy a workshop végén vehető igénybe (OMRON BF511-B testanalizáló orvostechnikai műszerrel mérjük a testzsír-izomtömeg , a mérés kb. 5 percet vesz igénybe).

A programtervezet:

Érkezés: 8:30-9:00 között

Megnyitó: 9:00

9:15-10:30 Lukács Renáta, dietetikus: Kiegyensúlyozott táplálkozás a gyakorlatban

 • a helyes étrendtervezés alapjai: hogy számoljuk ki az alapanyagcserént, mennyi energiabevitelre van szükségünk súlyvesztéshez/súlytartáshoz/izomépítéshez?
 • Mik azok a makrotápanyagok? miből mennyire van szükség? hogyan számoljunk, kalkuláljunk?
 • Hogyan néz ki egy egészséges étrend? miből mennyit, mikor? Étrendminták áttekintése
 • Hogy néz ki és hogyan vezessünk táplálkozási naplót? (tippek trükkök, app-ok stb)
 • Hogyan tervezzük az étrendünket, ha nem főzünk saját magunk?
 • Mik a kerülendő divat diéta irányzatok?

10:45-12:00 Pató Zsófia, gyógytornász: Visszatérés a mozgáshoz a gyógytornász szemszögéből

 • gyakori mozgásszervi problémák és kezelésük
 • mikor van szükségünk gyógytornára és mikor mehetünk edzőhöz?
 • mivel kihez forduljunk? Csontkovács / manuál terapeuta / masszőr / gyógytornász / edző – ki-kicsoda és meddig terjed a kompetenciája
 • gyakori tartáshibák és hibás mozgásminták

12:00-12:30 EBÉDSZÜNET

12:30-13:45 Tamás Eszter és Polgár Dóra, személyi edzők: Visszatérés a mozgásához az edző szemszögéből

 • mozgásigény és életvitel – mennyi és milyen mozgásra van szükségünk, hogyan férjen bele az időnkbe?
 • csoportos edzések kontra személyi edzés – kinek-melyik-mikor és mennyi javasolt?
 • kardió edzés kontra erőedzések  – kinek-melyik-mikor és mennyi javasolt?
 • Futás mindenkinek? – érvek mellette és ellene
 • edzés ésszel – a helyes edzésterhelés pulzuskontrollal

14:00-15:15 Tamás-Zaka Dóra, tanácsadó szakpszichológus: Ép testben ép lélek – az életmódváltás pszichés aspektusai

 • az önazonos testkép megtalálása, hogyan legyünk békében a testünkkel és a lelkünkkel is
 • életmód váltás lelki nehézségei, támogató technikák
 • az égészséges életmód pozitív pszichés hatásai
 • testkép és étkezési zavarok

15:30-16:00 Kímélő átmozgatás és relaxáció Pató Zsófia gyógytornász, jógaoktató vezetésével

További tudnivalók:

A workshop részvételi díja: 6.500 Ft / fő

Jelentkezés e-mailben: loftbodystudio@gmail.com. A jelentkezés követően e-mailben küldünk egy visszaigazolását, mely tartalmazza a részvételi díj fizetéséhez szükséges banki adatokat is. A részvételi díj kifizetése a jelentkezést követő 5 napon belül esedékes.

Helyszín: A workshop előadásai a LOFT Body Stúdió nagytermében lesznek, ülőalkalmatosságként a tornapadokat, a nagylabdákat és a párnákat fogjuk használni.

Lemondás: a jelentkezés 2023. január 25-ig díjmentes törölhető (a kifizetett részvételi díj visszatérítésre kerül). 2023. január 25 és 31. közötti lemondás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni, de a részvételi díj értékében kiállítunk egy utalványt, mely 6 hónapon belül felhasználható a LOFT Body Stúdióban (csoportos órákra vagy személyi edzésre). 2023. január 31. utáni lemondás esetén a részvételi díj teljes mértékben felszámítandó. A részvétel átruházható!

Ajánlott öltözet: kényelmes ruha, zokni vagy beltéri cipő. A kímélő tornára laza tornaruha, póló és zokni javasolt, női-férfi öltöző, mosdó, zárható szekrény minden résztvevőnek biztosított.

Maximum létszám: 20 fő

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s